Hotelarstwo i gastronomia
(tryb stacjonarny, niestacjonarny)
Specjalność hotelarstwo i gastronomia uczy studentów praktycznych umiejętności na krajowych i zagranicznych stażach oraz dostarcza niezbędnej wiedzy do podjęcia pracy kulinarnej w zawodzie dobrze wyszkolonych kucharzy, barmanów, kierowników restauracji i barów, zgodnie z międzynarodowymi standardami, w ramach przemysłu turystycznego i hotelarskiego. Absolwenci hotelarstwa i gastronomii mogą także prowadzić własną działalność gospodarczą, zarówno w zakresie gastronomii, jak i hotelarstwa dzięki wiedzy praktycznej zdobytej na naszej uczelni. Przygotowani są do trudnej sztuki racjonalnego gospodarowania w świecie biznesu gastronomiczno-hotelarskiego.
Wybierz specjalność hotelarstwo i gastronomia jeśli chcesz zostać menadżerem, szefem kuchni, barmanem, kierownikiem sali, restauratorem, właścicielem obiektu lub osobą zarządzającą hotelem, pracownikiem informacji turystycznej lub konsjerżem.
Na tej specjalności nauczysz się:
- analizowania sytuacji finansowej hotelu i restauracji
- technik organizacji pracy sali restauracyjnej
- narzędzi informatycznych do zarządzania hotelem
- obsługi gościa hotelowego
- podstaw marketingu w branży hotelarskiej i gastronomicznej
- trudnej sztuki kulinarnej
Specjalność dostępna jest na studiach: I stopnia, tryb stacjonarny, I stopnia, tryb niestacjonarny II stopnia, tryb stacjonarny II stopnia, tryb niestacjonarny.